Ozajstné sendviče v Bistrouške

Ak si dobre spomínam, tak nápad spraviť sendviče, skrsol v našich hlavách, keď sme robili Pop up rozvoz obedov . V rámci obedového menu sme na jeden deň, pripravovali s Lindou  domáci sendvič s quinoa - tuniakovými placičkami, jarnou zeleninkou, pečenými batátmi a chrenovým dipom . Normálne už začínam mať alergiu na slovo domáci. Používajú ho všetci, na všetko a bez premýšľania. A vobec, my sme ho nepripravovali doma :). Je faktom, že slovo domáci asi najlepšie vystihuje, keď chcete stravníkovi naznačiť, že to nie je kupovaný sendvič s minimálnou trvanlivosťou nejaký ten mesiac, ale že ste si ho upiekli samy.


Sendvič z našeho chleba
Potom, keď sme už otvorili Bistroušku , tak sme mali jasno, budeme robiť sendviče.
Linda sa teda pustila do každodeného pečenia sendvičového chlebíka. Vymýšľame si rozne náplne. Riadime a inšpirujeme sa hlavne našími chuťami a zatiaľ to vyzerá tak, že chutí aj naším stravníkom :)


Mali sme už sendviče z našeho chleba:
° s quacamole a uzeným tempehom
° s grilovanou dýni, tvarohovo - ořechová pomazánka a gorgonzola
° s tuňákovou pomazánkou a okurkou
° s grilovanými žampiony, kozím sýrem a vlašskými ořechy
° s parmskou šunkou, sušenými rajčaty, olivami a pomazánkou s balkánskeho sýra
° s grilovaným lilkem/baklažánom :) , mozzarelou, bazalkou, bielym jogurtom 
° á la "Vietnam" s koriandrom, grilovaným tempehom / alebo hovedzím masko v teryiaki omáčke,sladkokyselá mrkev, rybí omáčka, majonéza /domáca :) / okurka, chilli
° s jahodovým čatný, pecorinem, okurkou a jogurtem 


Baklážánovo/lilkovo- mozzarelový

á la "Vietnam"

Parmská šunka, sušené rajčata a olivy s pomazánkou z balkánu



Ak by ste si chceli vyskúšať upiecť vlastný sendvičový chlebík doma, tak tu je náš overený recept. Baví nás na ňom, že chlebík je krásne voňavý, šťavnatý a veľkosť bochníka si možete zvoliť samy podľa formy akú použijete :)


Recept na náš sendvičový chleba :


Suroviny na dva bochníky

1kg mouky + asi 200g na posyp 

2 balíčky čerstvých kvasnic (tj cca 84g) 
100ml mléka 
lžíce cukru 
sůl podle chuti (cca 3lžičky) 
2 vejce 
voda dle potřeby (těsto se musí naředit, ale každá mouka saje jinak, každý den je teplota jiná...je to o oku) 
200ml oleje (slunečnicový/olivový/řepkový jaký máte rádi, olej určí chuť) 

Postup:
Rozděláme kvasnice v misce spolu s cukrem a mlékem, necháme naběhnout (dá se použít horkovzdušná trouba cca na 30 až 50stupňů, spolu s miskou vody) na teplém místě. 
Připravíme si mouku, kterou ve větší misce (lavoru) rozmícháme se solí. Když je kvásek krásně velký, vlijeme ho do mouky spolu s olejem a vejci, smícháme. Pokud je těsto moc tuhé doléváme vlažnu vodou,když je naopak moc vlhké poprášíme moukou, zaděláváme poctivých 10min :)
Když máme těsto hotové necháme ho kynout 40-60min (v troubě) na teplém místě. Vykynuté těsto znovu zaděláme tentokrát stačí 5min a vložíme do olejem vymazané formy, necháme opět nakynout cca 30min. Vykynutý chléb vložíme do trouby vyhřáté na 200stupňů, pečeme cca 30min při stejné teplotě, dokud povrch nezezlátne. 


sendviče pripravené na raňajky do firmy Sinnerschrader


Jááj a skoro som zabudla. Sendviče pripravujeme čerstvé priamo v Bistrouške, na cateringy a taktiež je možné objednať si ich do firmy na raňajky, obed či svačinu, podľa našej aktuálnej ponuky. Budeme potešené, keď sa u nás niekedy zastavíte na ochutnávku. Od 1.7. sme opať v provoze :)

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pečeň vs. Pečienka

Letný čučoriedkový koláč

Dhal z červenej šošovice