Voňavý hokaido cheescake

Tento cheescake som nedávno pripravovala pre Lučina s ktorými spolupracujem. Je božský a od momentu jeho ochutnania je to moj najobľúbenejší jesenno - zimný koláč. Kombinácia škorice, vanilky, hokaido tekvice a muškátového orieška je priam závislosť vytváracia. V srdci sa vám okamžite rozleje pocit vianočnej pohody. Teda aspoň u mňa to tak bolo. Najlepší je na druhý deň, keď pekne ztuhne v chladničke a chute sa krásne prepoja. Je to trošku pracnejší recept, ale stojí zato, kľudne ho možete posypať čokoládovými hoblinkami, kakaom, škoricou či mandlami. Alebo všetkým dokopy :) fantázií sa medze nekladú. 



hokiado cheescake



INGREDIENCE: 
150 g kakaových sušenek 
50 g másla 
450 g dýně hokkaidó 
4x Lučina 100 g 
Vanilkový lusk 
180 g třtinového cukru 
3 vejce 
2 lžíce kukuřičného škrobu 
1 a ½ lžičky skořice 
Muškátový oříšek 
Plátky mandlí 


POSTUP:

Dýni si umyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Ty uvaříme ve vroucí vodě do měkka, aby z nich šlo lehce vymixovat hladké pyré. Pyré nezapomeňme nechat dobře vychladnout, ideálně třeba na balkóně, když je venku dostatečně chladno. Sušenky s máslem umixujeme na drobenku. Připravenou směs nasypeme na dno formy a pořádně ji udusáme. Pak ji odložíme do ledničky a můžeme se vrhnout na přípravu náplně. Vyšleháme Lučinu a cukr, přidáme vajíčka, dýňové pyré, skořici, muškátový oříšek a kukuřičný škrob. Směs nalijeme na sušenkovou drobenku a párkrát bouchneme formou o kuchyňskou linku. To je důležité hlavně proto, abychom se zbavili případných bublin v náplni, které se tam při nalévání mohou vytvořit. Pečeme 50 minut na 170°C. Po upečení necháme pořádně vychladnout a odležet v lednici. Nakonec dozdobíme mandlemi a kakaem. 


Tip: Pokud nemáte kukuřičný škrob, můžete ho nahradit polohrubou moukou, a to ve stejném poměru

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pečeň vs. Pečienka

Na voľnej nohe - mama food stylistka

Letný čučoriedkový koláč